IMG 5451 1680 480 2

Anita Metselaar

Ik ben Anita Metselaar.

Anita Metselaar 250

Sinds 1987 te vinden op de Alphense Hondenclub. Eerst als cursist met mijn eerste Golden Retriever Lady, maar al snel als trainer en coördinator. Momenteel ben ik trainer en coördinator van de apporteersport. Op de Alphense Hondenclub heb ik het opvoedprogramma geschreven en heb ik ook de puppysocialisatiecursus gestart. Ook is de ‘pups in de zomervakantie’ een ieder jaar terugkerende happening welke ik ooit heb bedacht. Ik ben ook stiekem wel een beetje trots dat al mijn projecten er nog steeds zijn en dat er nog steeds met succes gebruik van wordt gemaakt.  

Omdat ik altijd bij wil blijven, heb ik vele workshops en cursussen gevolgd en deze volg ik nog steeds. Want hondentraining en de technieken hiervoor zijn constant in beweging en ik wil graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. 

Cursussen die ik onder andere heb gevolgd zijn: Martin Gaus instructeurcursus, hondensportfysiologie, omgang hond en nog veel meer.

Ik ben gediplomeerd instructeur voor balans en coordinatie. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Sam Turner, de grondlegger in Nederland voor deze tak van hondensport. Als instructeur moet je minimaal twee maal per jaar op herhaling komen. Ook hebben wij als trainers een facebookpagina waarbij we elkaar vragen kunnen stellen. Met elkaar weet je tenslotte vele meer dan alleen. 

Met meerdere honden heb ik GG3 behaald, zowel bij Cynophilia als bij de FHN. Ook heb ik met meerdere honden JPC-A, JPC-B, KNJV-B en MAP-B jachtdiploma’s behaalt. Ik loop in de hoogste klasse behendigheid van de FHN en heb ook vele apporteersport diploma’s bij de FHN behaald. Met Oeps! heb ik meerdere keren me mogen doen aan de GoldCup, de beste 16 wedstrijd Goldens van dat jaar en ook een deelname aan de chamions trophy, de beste 20 retrievers van dat jaar was een feest om mee te mogen maken. 

Met meerdere honden ben ik bij de FHN kampioen behendigheid, gehoorzaamheid en apporteren. Ik ben voormalig Nederlands Kampioen Doggydance samen met Mariette en wij hebben met onze honden medewerking verleend voor de Doggydance video van Martin Gaus. 

Momenteel doe ik fanatiek met mijn honden aan hoopers, jacht, gehoorzaamheid en apporteersport. En hou ik ze fit en in conditie met balans en coordinatie oefeningen. Ook ga ik heel graag met ze op pad, lopend, met de fiets of step, kortom gewoon lekker met ze er op uit en genieten. 

Een eigen hondenschool is al een langere droom van ons drieën en met DogSupport is de eerste stap gezet. Na tien jaar fijn samengewerkt te hebben met Mariette vd Vos en Marlies Kloet heeft Anita Dobbe hun plaats eind 2023 over genomen. Met twee Anita's en het vaste team blijft het hoge niveau van DogSupport gewaarborgt. 

Wat ik mijn cursisten wil meegeven is dat je zoveel meer plezier van een goed opgevoede hond kan hebben. Goed opgevoede honden neem je eenmaal graag mee en zijn welkome gasten, waar je ook heen gaat. Van een goed opgevoede hond heb je gewoon veel meer plezier en de hond heeft meer plezier in zijn leven. Ik zeg altijd maar ‘u wilt een hond, daar hoeft een ander geen last van te hebben’. 

Naast een goed opgevoede hond wil ik ook het beste uit de hond en de geleider halen. De samenwerking van geleider en hond, die is zo belangrijk! Plezier in het trainen, voor zowel geleider als de hond en dat beiden na de les weer uitkijken naar de volgende les, dat wil ik bereiken! 

In de weinige tijd die ik naast mijn hondenhobby over heb, zit ik graag achter de computer om onder andere deze site bij te houden.

Workshops DogSupport

 In augustus organiseert DogSupport een drietal leuke workshops! 


 Zondag 11 augustus 09.00 - 12.00 uur kennismaken met Hoopers

 
Zondag 11 augustus 13.00 - 16.00 uur hoopers parcours verkennen 
 
Zondag 18 augustus 09.00 - 12.00 of 13.00-16.00 uur balans en coordinatie 

DogSupport

hondenopvoeding en training

Maatje worden met uw hond dat is DogSupport

Ons adres

waar kunt u ons vinden?
DogSupport.nl
Dreg 5
2421NG Nieuwkoop
(op het terrein van hondenclub de Polderwakers) 
M: 06-83542226, E: info@dogsupport.nl

Meer informatie

Laat uw email adres achter en wij informeren u.