Afdrukken

Marlies Kloet 250

Mijn naam is Marlies Kloet

Van kinds af aan ben ik opgegroeid met een hond. Eerst een kruising, later werden het Cocker Spaniëls. 

Als kind kon ik veel bij ze kwijt. En dan niet alleen de etensresten die via mijn bord bij de hond belandde! 

Ook vond ik een kameraad waar ik mijn verhalen kwijt kon, waar ik mee ging wandelen en achter weg kon kruipen als mijn grote broers naar een spannende film zaten te kijken. Hoe dan ook, de honden in mijn jonge jaren hebben zeker bijgedragen aan de persoon die ik nu ben geworden. 

Wel duurde het een behoorlijk lange tijd voordat ik zelf een hond kocht, dit gebeurde in 1999. Mijn eerste eigen hond, een Golden Retriever reu, die ik de naam Guus gaf.  Hij zette een punt achter de rusteloze ik, voor hem moest er meer regelmaat komen. 

En die kwam er, maar niet direct want ook Guus had zijn eigen ideeën van tijd. Het was duidelijk de hoogste tijd om op cursus te gaan. 

Via de AHC werd ik nog fanatieker in de hondenwereld en ontmoette ik niet alleen andere honden, maar ook mijn levenspartner Anita.

Ik ging van één hond naar drie en van alleen naar samen. Mijn eerst niet gestructureerde leven werd een leven van plannen. 

In 2002 ben ik op de AHC als vrijwilliger gehoorzaamheid- en puppytraining gaan geven en later ook apporteersport. Het leukste van les geven is de combinatie tussen eigenaar en hond. Het lijkt mij helemaal leuk om kinderen en honden les te gaan geven, maar daarover later meer.  Zelf heb ik met meerdere honden GG3 behaald en met één hond een apporteersport C-diploma en een JPC-B jachtdiploma behaald. 

Mijn andere passie is het maken van foto’s. Uiteraard van honden, maar ook die van u, een geliefd object om te fotograferen. Ik ben vaak op diverse wedstrijden aanwezig om foto’s te maken.