Afdrukken

 

Ik ben Janet de Zeeuw, geboren en getogen in Schotland maar inmiddels 28 jaar woonachtig in Nederland. Bij DogSupport mag ik mijn passie en kennis voor de sport behendigheid delen. 

In de loop der jaren hebben we verschillende dieren in huis gehad en tien jaar geleden is een droom werkelijkheid geworden toen onze eerste hond in huis kwam.

Inmiddels lopen er vier honden rond bij ons thuis. Charlie (10) is de oudste en is een eigenwijze Toller Retriever. Ik heb ontzettend veel met hem gedaan en geleerd: na de gebruikelijke opvoedcursussen, hebben we apporteren, GG en behendigheid gedaan.

Omdat ik het zo leuk vond om te trainen met Charlie – en hem ook wat rust te gunnen – ben ik vrij snel op zoek gegaan naar een tweede hond. Ayla (8), een hele lieve, brave border collie, is bij ons gekomen. Ook met haar heb ik apporteren, GG en behendigheid gedaan. Weer allemaal op wedstrijdniveau.

Helaas bleek Ayla wegens rug/heup problemen niet geschikt te zijn voor de sport. Wel is ze de allerliefste knuffelhond! Omdat Charlie al wat ouder werd, en ik graag door wilde gaan met sporten is Gioia (4) in huis gekomen.

Inmiddels wist ik dat mijn passie echt bij behendigheid lag, en ik ben gestopt bij de andere disciplines om mij hier op te focussen. Gioia is een border collie maar zo anders dan Ayla. Gioia is heel fanatiek en heeft een veel hoger energieniveau. Tenslotte is er Skye (2) – ook een border collie – en qua temperament lijkt hij veel op Ayla, maar hij is net zo fanatiek bij de behendigheid als Gioia.

Dat is wat maakt, voor mij, het trainen en werken met honden zo leuk. Geen één is hetzelfde. Ik hoop tijdens de trainingen cursisten niet alleen de kunstjes van de sport behendigheid aan te leren maar ze ook te helpen om een team e worden met hun trouwe viervoeter.

  Skye3660