Afdrukken

Ik ben Mariette van der Vos. 

In 1985 kreeg ik mijn eerste hond, ging ik trainen bij de Alphense Hondenclub en raakte ik besmet met het hondenvirus. Trainen met honden werd mijn grote hobby. Omdat het trainen mij klaarblijkelijk makkelijk afging werd ik gevraagd om opgeleid te worden tot instructeur bij de Alphense Hondenclub.

 

Naast mijn instructielessen bij de Alphense Hondenclub ben ik als zelfstandige les gaan even aan mensen die met hun hond meer willen dan in clubverband trainen. 

Ik geef sinds 10 jaar individuele intensieve trainingen voor cursisten die met hun hond op internationaal niveau meedoen aan gehoorzaamheidswedstrijden.

 

In 1987 ben ik begonnen met mijn opleiding tot hondentrimster. Eind 1988 ben ik geslaagd voor deze opleiding en ben ik mijn eigen onderneming begonnen, hondentrimsalon TopDog. Nu, 25 jaar later is dit uitgegroeid tot een goedlopende hondentrimsalon en tevens Honden CastingBureau.

 

Met al mijn honden heb ik altijd intensief getraind, GG, Behendigheid, Flyball en Obedience. Sinds 1993 op een positieve hondvriendelijke manier en sinds 1997 via de operante conditionering (clickertraining). Anita en ik waren de voortrekkers om  de AHC “om te turnen” tot een vereniging waar uitsluitend op een positieve manier getraind wordt.  En daar zijn we trots op!

 

Ik heb diverse GG3 certificaten gehaald, aan ontelbare wedstrijden meegedaan en met Obedience meegedaan aan de World Cup Obedience in 2004 op Crufts in Groot Brittanië.

De afgelopen 5 jaar ben ik bezig geweest met het opvoeden, africhten en begeleiden van “politiehonden”. Na een intensieve opleiding kunnen deze honden aan de slag bij één van de landelijke politiekorpsen.

 

DogSupport is het tweede deel van mijn droom om samen met mijn vriendinnen een groot centrum op te zetten waarin alles te vinden is voor honden.

 

Wij zijn van mening dat DogSupport heel goed kan bestaan naast de Alphense Hondenclub en daarom ook op het terrein van de Alphense Hondenclub. Wij bieden een ander soort training, dus dat is juist een aanvulling op het geheel.