Afdrukken

Cirkeltraining

Bij cirkeltraining leren we de hond op een grote cirkel verschillende oefenening. Eigenlijk kunnen alle gehoorzaamheidsoefeningen tijdens cirkeltraining worden toegepast. De hond leert door middel van het lopen op de cirkel deze oefeningen op afstand van zijn baas te doen. Baas en hond moeten hierbij hun lichaamtaal onderling goed leren kennen en begrijpen. Kortom een leuke afwisselende training met oneindigd veel mogelijkheden voor diegene die weer eens een andere uitdaging willen aangaan. 

Cirkeltraining is een leuke hondensport, waarbij de hond leert om, tegegelijkertijd, op de cirkel te gaan lopen, op zijn handler te letten en opdrachten uit te voeren. 

Een klein tipje van de sluier van deze onbekende sport; we leren de hond te lopen aan de buitenkant van de cirkel. Het lijkt een beetje op het longeren zoals met dat met paarden doet maar dan zonder longeerlijn dus gewoon los. Met behulp van de clicker vertel je je hond dat hij aan de buitenkant van de cirkel zijn beloning kan verdienen, dus op afstand. Na een aantal lessen is het de bedoeling dat je zelf in het midden van de cirkel kunt blijven staan en dat je hond op de cirkel opdrachten kan uitvoeren. Denk daarbij aan: gaan zitten, springen over een sprongetje, lopen over de cavaletti's, gaan liggen op een mat, gaan staan achter een pylon en nog veel meer.                                                          

Kortom cirkeltraining is een hele leuke bezigheid voor jou en je hond, waarbij de band tussen jullie er wordt versterkt.  

Voor deze training is het wel noodzakelijk dat de hond de basis gehoorzaamheid beheerst en los van de lijn kan werken. 

Trainingsdagen: zaterdagochtend en zaterdagmiddag 

 

Duur: 10 lessen 
Lesduur: 50 minuten

Kosten € 110,00